Cursussen

Net begonnen met boulderen of al jaren moeite met een specifieke techniek? Onze instructeurs helpen je graag op weg.

Elke maand starten in Zuidhaven meerdere cursussen. Als je voor het eerst kennismaakt met de sport is de Boulderen 101 wat voor jou. Hier is veel aandacht voor veiligheid en de spelregels van boulderen.

Ben je minstens tien keer komen boulderen en wil je je wat meer bezighouden met techniek? Beginnende boulderaars leren de belangrijkste technieken in de Basis techniek cursus: hoe plaats je je voeten? Hoe houdt je spanning in je lichaam? En hoe gebruik je je heupen?

Wie al wat langer klimt, kan terecht bij de Techniek+ cursus. Hierbij gaan de trainers dieper in op de klimtechnieken en leer je nóg bewuster bewegen. Handig als je moeite hebt met specifieke passen of als het maar niet lukt om een niveau hoger te komen. Om baat te hebben bij deze cursus moet je comfortabel 5c kunnen klimmen.

Voor de mensen die echt klimverslaafd zijn is er een wekelijkse Trainingsgroep. Elke week komt de groep samen om te werken aan klimtechniek en klimfitheid. Om mee te kunne doen bij deze cursus moet je comfortabel 5c kunnen klimmen.

Heb je geen zin in wekelijkse lessen, maar vind je het wel leuk om eens met een trainer te klimmen? Doe dan mee met onze Workshops of maandelijkse Social Night of boek een Personal trainingstraject.    

Bekijk hieronder de beschikbaarheid van de cursussen en schrijf je in! Zijn alle cursussen vol? Check dan de website van boulderhal Energiehaven voor vergelijkbare cursussen!

 

Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over de jeugdtraining.

Introductieles Boulderen

Leer de basis van boulderen en ontmoet andere beginners
 Beginners
 1 les x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €8

Leer in één les alle basisbeginselen van het boulderen. Hoe moet je beginnen? Waar kun je op letten? En: hoe hou je het veilig?

We doen een warming-up en geven je een korte introductie in wat technieken. Maar we gaan vooral veel samen klimmen en uitproberen. Deze les is bedoeld voor degenen die nog nooit of nog maar een paar keer hebben geboulderd. Het is een mooie gelegenheid om andere beginners te leren kennen. Samen ga je snel vooruit!

Let op: entree & huurschoenen zijn niet inbegrepen bij de prijs, dus als je (nog) geen abonnement hebt komt de entree er nog bij. Deze kun je bij binnenkomst betalen aan de bar. Je kan ook gebruik maken van je eigen binnen sportschoenen, bij voorkeur met een witte zool. Deze les is uitsluitend voor volwassenen.

Inschrijven Introductieles Boulderen

Basis Techniek

In deze cursus leer je boulderproblemen op te lossen met klimtechniek en zo je niveau hoger te klimmen.
 Niveau 4 t/m 5c
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €64,50

Klim je inmiddels een paar maanden en lijkt het je leuk om beter te worden? Dan is deze cursus perfect voor jou. In de cursus Basis Techniek leer je met techniek boulderproblemen op te lossen en een niveautje verder te komen. Zo wordt er veel aandacht besteed aan hoe te bewegen, voetplaatsing en lichaamspositie in de wand. Om met deze cursus mee te doen is het belangrijk dat je al wat klimervaring hebt. Ben je net begonnen? Doe dan eerst eens mee met boulderen 101.

De cursus betreft drie lessen van 20.00 – 22.00 uur. De kosten zijn €64,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

Inschrijven

Je kunt je direct voor de cursus inschrijven en betalen. De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers, we informeren je hierover per mail in de week voorafgaand aan de eerste les. Bevestigingsmails belanden vaak in de spambox dus houd deze in de gaten!

Cursus vol of liever een andere dag? https://www.boulderhalenergiehaven.nl/cursussen/  

Inschrijven Basis Techniek

Techniek +

In deze cursus gaan we aan de slag met je sterke en minder sterke punten om je klimtechniek nog verder te verbeteren.
 Vanaf 5c - ong. 1 jaar klimervaring
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €69,50

Boulder je al langer en heb je behoefte aan wat extra skills? Of merk je dat het niet lukt om nét dat niveau hoger te komen? Schrijf je dan in voor de Techniek+ les. Deze cursus richt zich op jouw sterke en zwakkere punten als boulderaar, om zo je klimtechniek nog verder te verbeteren. Om mee te doen is het belangrijk dat je de basistechnieken goed kent en al wat klimervaring hebt

De cursus start op elke eerste dinsdag van de maand. De cursus betreft drie lessen op opeenvolgende dinsdagen van 20.00 – 22.00 uur. De kosten zijn €69,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

Inschrijven

Je kunt je hieronder direct voor de cursus inschrijven en betalen. De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers, we informeren je hierover per mail in de week voorafgaand aan de eerste les.

N.B. bevestigingsmails belanden vaak in de spambox dus houd deze in de gaten!

Inschrijven Techniek +

Proefles Wekelijkse Training

Elke week met een vaste groep trainen en werken aan klimtechnieken onder begeleiding van twee trainers.
 Vanaf 6a - comfortabel in groen
 1 les x 90 minuten 
 Max 2 deelnemers
  €10

Boulder je al een tijdje en lukt het maar niet om je project te klimmen? Of heb je vooral behoefte aan een vaste groep mensen om gemotiveerd te blijven? Dan is deze training misschien iets voor jou! Trainers Lukas en Thijs hebben een doorlopend trainingsplan opgezet waarin elke week een klimtechniek wordt behandeld. Door wekelijks samen te komen wordt het trainen niet alleen leuker maar ook een stuk efficiënter.

De trainingen zijn elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30. Om effectief te zijn verwachten we dat de deelnemers op zijn minst 10 weken aanwezig zullen zijn bij de training. Deze training is uitsluitend voor volwassenen.

Inschrijven

Wil je de training een keer proberen? Meld je dan aan voor een proefles via onderstaand formulier. De kosten voor een proefles zijn €10,- exclusief entree.

Ben je al overtuigd om wekelijks mee toe doen? De kosten voor deze wekelijkse training is €32,50 per maand extra bovenop je huidige abonnement, wij zetten je abonnement dan om naar een trainingsabonnement. Heb je nog geen abonnement? Dan kan je het trainingsabonnement direct bij ons afsluiten. Stuur voor beide gevallen een mail naar info@boulderhalzuidhaven.nl. 

Inschrijven Proefles Wekelijkse Training

Valtechniek - deel 1

Leer veilig vallen onder begeleiding
 Minstens 5 keer geklommen
 1 les x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €8

Wie omhoog gaat moet ook naar beneden. Het liefst doe je dit natuurlijk op een gecontroleerde manier nadat je de route gehaald hebt. Maarja, wat doe je als je de route niet haalt? Op die situatie bereidt deze les je voor. Zo is een goede valtechniek misschien wel belangrijker dan een goede klimtechniek.

Valtechniek - deel 1 begint bij de basis van het vallen. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo oefenen en ontdekken wat nog comfortabel is en waar de grens ligt. Na de les heb je de handvatten om zelf door te oefenen en meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen.

Mocht je na de de cursus Valtechniek - deel 1 nog veel spanning ervaren tijdens het klimmen kom dan vooral terug voor Valtechniek - deel 2. Tijdens deze cursus zal de focus minder op valtechniek liggen maar meer op vertrouwen krijgen in jouw kunnen op de wand en het vallen uit de wand.

Let op: entree & huurschoenen zijn niet inbegrepen bij de prijs, dus als je (nog) geen abonnement hebt komt de entree er nog bij. Deze kun je bij binnenkomst betalen aan de bar. Deze les is uitsluitend voor volwassenen.

Inschrijven

Je kunt je hieronder direct voor de cursus inschrijven en betalen. De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers, we informeren je hierover per mail in de week voorafgaand aan de eerste les. 

Inschrijven Valtechniek - deel 1

juni

Geen cursussen beschikbaar.

augustus

Valtechniek - deel 2

Leer vertrouwen krijgen in je kunnen op de wand en het vallen uit de wand
 Minstens 10 keer geklommen
 1 les x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €8

Ben je al bekend met de techniek van het vallen, maar ervaar je nog veel spanning tijdens het klimmen? Tijdens de cursus Valtechniek - deel 2 wordt vooral gekeken naar het mentale aspect van het klimmen. De focus ligt hierbij minder op hoe je correct moet vallen en meer op vertrouwen krijgen in jezelf, vertrouwen in het maken van spannende bewegingen op de wand en vertrouwen in de potentiele vallen die daarbij komen kijken. Er wordt voor deel 2 dus verwacht dat je al een redelijke valtechniek hebt.

Let op: entree & huurschoenen zijn niet inbegrepen bij de prijs, dus als je (nog) geen abonnement hebt komt de entree er nog bij. Deze kun je bij binnenkomst betalen aan de bar. Deze les is uitsluitend voor volwassenen.

Inschrijven

Je kunt je hieronder direct voor de cursus inschrijven en betalen. De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers, we informeren je hierover per mail in de week voorafgaand aan de eerste les. 

Inschrijven Valtechniek - deel 2

juni

Geen cursussen beschikbaar.

augustus

Benji's Bouldering fitness

FItness workshop to complement your bouldering session.
 All climbers are welcome
 1 les x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €10

Want to become stronger at climbing while staying injury free and fit? Join Benji with strength training in the fitness area of our gym to complement bouldering. In this workshop Benji will help you improve your overall fitness with different exercises. The focus will not be on hangboarding or pull-ups but on all the other relevant things for climbing such as antagonists and stabilizer muscles. To top it all off, he will go over the basics of lifting safely and efficiently. 

This workshop will be held once a month. Every session will have a different focus so you can learn something new every month!

 

Inschrijven Benji's Bouldering fitness